5 Perkara Meroketkan Komisen Affiliate

Berita baik untuk anda sebagai affiliate adalah, seorang affiliate pasti boleh menjana pendapatan menerusi affiliate. Berita buruk untuk anda sebagai affiliate pula adalah, seorang affiliate sangat sukar untuk menjana ribuan ringgit menerusi pemasaran affiliate. Semua orang tahu bagaimana hendak jadi jutawan, tetapi tidak semua orang berani menjadi jutawan.

Apa itu Affiliate ?

Salam dan hai

Ada yang tanya saya apa itu affiliate dan bagaimana nak jana pendapatan dengan affiliate?

Affiliate adalah salah satu program dimana kita akan menjadi ejen kepada sesuatu produk.

Ia lebih kurang seperti dropship tetapi beza antara dropship dan affiliate adalah dropship menjual produk fizikal manakala affiliate menjual produk digital

5 Strategi Mendapatkan RM 40,320 Dengan Affiliate

Sebelum saya bercerita dengan lebih lanjut. Kepada anda yang masih tidak tahu apa itu affiliate boleh baca artikel ini dahulu APA ITU AFFILIATE.

Dah tahu apa itu affiliate? Teruskan baca sehingga habis

Program affiliate adalah salah satu program yang membolehkan kita menjana pendapatan dengan mudah. Walaupun saya kata mudah namun ia bukan semudah yang disangka jika ia dilakukan tanpa strategi yang betul.

5 Perkara Yang Membunuh Seorang Affiliate.

Affiliate adalah antara lubuk untuk menjana pendapatan di internet. Melalui affliate, tiada modal permulaan di perlukan. Jika perlu, ia hanyalah sedikit sahaja. Oleh kerana kosnye adalah percuma, hampir semua newbie di dalam dunia perniagaan internet menceburi dunia affiliate sebagai langkah pertama mereka.

6 Tips Penting Dalam Asas Pemasaran Emel

Pemasaran emel adalah salah satu channel pemasaran yang sangat berkesan. Jika kita lihat syarikat-syarikat gergasi di Malaysia seperti Maybank dan AirAsia, mereka menggunakan pemasaran emel sebagai satu cara untuk memasarkan produk mereka dengan hanya menggunakan kos yang sangat minima.

5 Cara Tingkatkan Sales 2 Kali Ganda

Ramai usahawan yang pening memikirkan bagaimana hendak meningkatkan jualan 2 berkali ganda dengan mudah. Saya pasti jika anda membaca artikel ini anda juga ingin tingkatkan jualan anda juga bukan?

Sebenarnya ada pelbagai cara hendak tingkatkan  jualan dengan mudah. Disini saya akan terangkan kepada anda cara yang kebiasaan usahawan yang berjaya mengaut keuntunggan beribu-ribu ringgit malah ada juga sehingga jutaan ringgit dengan cara yang sangat simple dan mudah ini.

5 Langkah Menukar Email List kepada Customer

Bila bercakap mengenai menambahkan keuntungan melalui pemasaran email, menambah prospek atau lead didalam senarai email list kita, ia adalah perkara yang kecil sahaja bak kata mat salleh “small pieces”. Tidak guna jika ada email list yang banyak tapi dibiarkan menjadi habuk langsung tidak gunakan dengan sebaik-baiknya.

Kata-kata Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhari

Siapa yang tak kenal Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhari . Dia merupakan seorang usahawan yang bergelar billionare. Di Malaysia dia merupakan orang yang ke 9 terkaya. Bagi anda yang ingin  menjadi seorang yang usahawan sepertinya boleh mengikuti kata-kata yang penuh dengan motivasi.

Bina Copywriting Yang Memikat

Aghhh…

Tensionnya aku..macam mana nak tulis copywriting ni. Macam mana nak start ni…

Adakah anda mengalami masalah nak tulis copywriting yang mantap dan boleh convert kepada sales?

Jika “Ya” teruskan baca artikel ni sampai habis

Sebagai usahawan internet copywriting adalah perkara yang amat penting.

Sebab apa?

Kuasa Pemasaran SMS

Pada masa ini ramai usahawan yang bergantung kepada platform pengiklanan seperti fbads, instagram, email, tv , radio dan surat khabar. Pernah anda terfikir untuk menggunakan satu platform yang sangat effektif tapi amat jarang digunakan oleh usahawan, ia adalah pesanan ringkas atau pemasaran SMS.