5 Perkara Meroketkan Komisen Affiliate

Berita baik untuk anda sebagai affiliate adalah, seorang affiliate pasti boleh menjana pendapatan menerusi affiliate. Berita buruk untuk anda sebagai affiliate pula adalah, seorang affiliate sangat sukar untuk menjana ribuan ringgit menerusi pemasaran affiliate. Semua orang tahu bagaimana hendak jadi jutawan, tetapi tidak semua orang berani menjadi jutawan.

Sebagai seorang affiliate, anda tidak boleh berputus asa kerana untuk menjadi seorang super affiliate anda perlu bekerja keras dan tiada jalan singkat untuk memperolehnya. Untuk membantu anda merancang strategi menjadi seorang super affiliate, saya senaraikan lima rahsia untuk meroketkan komisen affiliate dalam sekelip mata.

 

1.Pilih niche yang betul

 

Kebanyakan dari affiliate kecundang di sebabkan mereka tidak memilih niche yang betul. Ada dua situasi di sini, sama ada mereka memilih niche yang kurang sambutan ataupun mereka memilih niche yang langsung mereka tidak minat. Langkah pertama dalam pemilihan niche adalah memilih niche yang menguntungkan, kemudian memilih niche yang mereka tahu atau minat.

 

Senaraikan lima niche yang anda rasa menguntungkan iaitu terdapat banyak ruang untuk anda ceburi. Kemudian dari lima niche pilih dua niche yang anda rasa anda tahu dan mempunyai minat dalam niche tersebut.

 

2. Pastikan blog mesra dengan engin carian.

 

SEO adalah highway dalam perniagaan internet. Ini kerana setiap hari beratus juta manusia menggunakan engin carian untuk mencari sesuatu. Adalah penting untuk anda memastikan blog anda berada dalam kedudukan yang baik pada enjin carian. Dengan ini, anda boleh mengharapkan lebih ramai pelanggan akan tertarik dengan tawaran anda.

 

3. Pastikan blog anda adalah mesra pengguna.

 

Bagi mudahkan pengguna untuk membaca kandungan di dalam website anda. Pastikan font yang di gunakan adalah menarik dan sesuai. Pastikan juga warna di dalam blog anda tidak mengganggu pengguna dari membaca isi kandungan blog anda. Wujudkan juga ruangan support untuk mereka bertanyakan soalan jika mereka mempunyai persoalan. Gunakan penjelasan yang ringkas tetapi lengkap.

 

4. Selalu update teknik pemasaran anda.

 

Jika dahulu, internet marketer mengutamakan pemasaran di forum, pasang banner di blog bagi memasarkan produk mereka, sekarang internet marketer mengutamakan pemasaran di laman sosial seperti di fb, google plus bagi mempromosikan produk mereka. Jadi anda juga perlu ubah teknik pemasaran anda seiring dengan perkembangan semasa.

 

Sekarang pelbagai teknik pemasaran yang ada. Anda hanya perlu pilih sahaja yang mana sesuai dengan produk yang anda ingin promosikan. Antara teknik pemasaran yang anda boleh gunakan adalah

 

 • Content marketing
 • SEO
 • FB ads
 • Pemasaran video
 • Adword
 • Pemasaran emel
 • Pemasaran mobile

 

5. Kumpul list.

 

Jangan lupa untuk mengumpul list prospek pelanggan anda. Jalinkan hubungan persabahatan dengan bakal pelanggan anda melalui tip-tip percuma melalui email. Bagi memudahkan aktiviti pemasaran anda, anda perlu bermula mengumpul senarai emel. Tiada yang lebih mudah dalam pemasaran internet selain pemasaran emel.

 

Pemasaran emel memberi anda kelebihan berbanding pesaing anda. Jika anda sentiasa memberi konten yang bermanfaat kepada mereka, secara tidak langsung mereka akan percaya kepada anda dan apa bila mereka percaya kepada anda. Peratusan untuk mereka membeli dari anda adalah sangat tinggi. Ia juga boleh membantu anda untuk memenangi cabaran affiliate.

 

PROGRAM AFFILIATE: INGIN PELAJARI DENGAN LEBIH LANJUT MENGENAI STRATEGI AFFILIATE

 

Guru saya ada membuat satu “ Program Affiliate “ didalam program ini anda akan mempelajari strategi dan teknik yang digunakan oleh guru saya, dimana  dia telah menjana pendapatan dari affiliate 4 – 5 angka secara konsisten.

Apa module yang akan anda pelajari adalah:

 • Flow affiliate – Anda akan ketahui bagaimana flow membuat affiliate yang betul supaya anda tidak rugi
 • Bina blog – Pelajari step by step cara membina blog dengan menggunakan platform percuma dan berbayar
 • Bina artikel – Bagaimana anda boleh membina artikel yang menarik perhatian perhatian pembaca
 • Pemasaran email – Ketahui cara pemasaran email dengan menggunakan system autoresponder yang betul
 • Bonus – Group support yang sangat aktif. Jika anda ada sebarang masalah boleh bertanya di dalam group

 

Ini adalah salah seorang student yang mengunakan strategi yang diajar dalam program ini.

 

komisen affiliate

 

Jika anda berminat menyertai “Program Affiliate” harganya sebenar adalah RM190, tapi jika anda sertai hari ini, anda akan menjadi orang yang terawal menyertai program ini dan akan mendapat DISKAUN RM100. Jadi anda

hanya perlu membayar RM90 sahaja. Program Affiliate ini adalah berbentuk video. Anda boleh tonton video yang diberi banyak kali jika tidak faham.

Beli Sekarang

Ps: Saya tidak jamin yang esok harga akan menjadi harga asal iaitu RM190. Buat pilihan yang bijak

 

 

 

 

Leave a Reply