5 Strategi Mendapatkan RM 40,320 Dengan Affiliate

Sebelum saya bercerita dengan lebih lanjut. Kepada anda yang masih tidak tahu apa itu affiliate boleh baca artikel ini dahulu APA ITU AFFILIATE.

Dah tahu apa itu affiliate? Teruskan baca sehingga habis

Program affiliate adalah salah satu program yang membolehkan kita menjana pendapatan dengan mudah. Walaupun saya kata mudah namun ia bukan semudah yang disangka jika ia dilakukan tanpa strategi yang betul.

Kebanyakkan affiliater yang masih baru akan mengalami kerugian dek kerana buat promosi membuta tuli sahaja.

Berbalik kepada tajuk di atas, 5 Strategi Mendapatkan RM 40,320 dengan affiliate.

 

Strategi 40K dengan affiliate

Salah satu affiliater yang menjana 5 angka

 

Jadi anda mesti nak tahu apa strategi yang digunakan sehinggakan seorang affiliate ini  boleh mendapat komisen 5 angka. Terdapat 5 strategi yang digunakan dalam mempromosikan produk affiliate ini.

 

 1. Pilih produk yang berkualiti

Produk yang berkualiti memainkan peranan yang penting untuk menjana pendapatan dari affiliate.

Bagaimana nak tahu produk mana yang berkualiti ?

 • Lihat siapa yang hasilkan produk perkenaan, adakah dia seorang yang mempunyai kepakaran dalam bidang tersebut.
 • Ada otai atau orang yang pakar dalam industri tersebut menyertai program affiliate yang dianjurkan.
 • Jika anda betul-betul ingin promosikan produk affiliate saya sarankan beli, baca dan praktikkan apa anda pelajari. Jika anda praktikkan apa yang terkandung dalam produk tersebut baru anda mudah untuk terangkan kepada prospek anda.

 

 1. Buat artikel

Sebelum buat artikel, anda mestilah ada blog sendiri. Tak kisah sama ada percuma atau berbayar lepas tu baru buat artikel berkenaan produk yang anda ingin promosi.

Sebelum anda tulis artikel jawab dahulu 4 soalan ini:

 • Siapa pelanggan anda?
 • Apa masalah utama pelanggan anda? Pilih satu masalah sahaja.
 • Apa kemahuan atau impian pelanggan anda?
 • Apa yang berlaku jika masalah tersebut tidak selesai?

 

Dah jawab 4 soalan ini baru anda tulis artikel. Kenapa perlu jawab 4 soalan ini? Ini adalah bagi memudahkan anda menulis artikel tersebut.

Semasa membuat artikel tersebut refer kepada 4 soalan yang telah anda jawab tadi.

Pada artikel tersebut jangan lupa untuk letakkan borang optin untuk kita follow-up prospek yang telah baca artikel tersebut dengan menggunakan pemasaran email dan letakkan juga kod fb-pixel untuk kita buat iklan retargetting

 

 1. Iklan artikel

Ini adalah langkah yang paling penting dalam affiliate. Iklankan artikel anda di medium yang percuma atau berbayar. Tugas anda pastikan seberapa banyak orang membaca artikel yang telah anda buat. Buatlah iklan di fbads, adword, whatapps, telegram, emel atau fb wall anda.

Mengikut pengalaman saya cara paling mudah dan efektif untuk iklan adalah fbads dan whatapps. Kenapa saya kata mudah dan efektif ?

Fbads adalah pemasaran yang berbayar, dan sebelum kita buat iklan fbads kita boleh target kepada pelanggan kita. Contoh jika kita jual ebook kuruskan badan. Kita boleh target kepada orang yang like page kuruskan badan,gym, kesihatan dan lain lagi. Jadi sekiranya kita target pada orang yang betul potensi untuk mereka membeli adalah tinggi

Manakala whatapps pula adalah pemasaran yang percuma. Tapi kekurangan adalah jika anda hantar di group atau personal whatapps mereka tidak akan membaca dan jika mereka membaca mereka tidak berminat.

 

 1. Follow up prospek

Follow-up prospek yang telah mengisi borang optin. Buat emel follow-up nyatakan bagaimana produk tersebut boleh menyelesaikan masalah mereka. Apa kelebihan jika mereka dapatkan produk tersebut. Jika anda mempunyai bonus, nyatakan juga bonus apa yang mereka akan dapat.

 

 1. Iklan retargetting

Saya tidak dapat terangkan dengan lebih lanjut mengenai iklan retargeting kerana ia melibatkan teknikal. Jadi saya akan terangkan pada artikel selanjutnaya.

Secara asasnya iklan retargeting adalah mengiklankan semula laman web affiliate anda, pada orang yang telah membaca artikel anda sebelum ini.

 

Program Affiliate: Ingin Pelajari Dengan Lebih Lanjut Mengenai Strategi Affiliate

Guru saya ada membuat satu “ Program Affiliate “ didalam program ini anda akan mempelajari strategi dan teknik yang digunakan oleh guru saya, dimana  dia telah menjana pendapatan dari affiliate 4 – 5 angka secara konsisten.

Apa module yang akan anda pelajari adalah:

 • Flow affiliate – Anda akan ketahui bagaimana flow membuat affiliate yang betul supaya anda tidak rugi
 • Bina blog – Pelajari step by step cara membina blog dengan menggunakan platform percuma dan berbayar
 • Bina artikel – Bagaimana anda boleh membina artikel yang menarik perhatian perhatian pembaca
 • Pemasaran email – Ketahui cara pemasaran email dengan menggunakan system autoresponder yang betul
 • Bonus – Group support yang sangat aktif. Jika anda ada sebarang masalah boleh bertanya di dalam group

 

Ini adalah salah seorang student yang mengunakan strategi yang diajar dalam program ini.

Testimoni program affiliate

 

Jika anda berminat menyertai “Program Affiliate” harganya sebenar adalah RM190, tapi jika anda sertai hari ini, anda akan menjadi orang yang terawal menyertai program ini dan akan mendapat DISKAUN RM100. Jadi anda hanya perlu membayar RM90 sahaja. Program Affiliate ini adalah berbentuk video. Anda boleh tonton video yang diberi banyak kali jika tidak faham.

Beli Sekarang

Ps: Saya tidak jamin yang esok harga akan menjadi harga asal iaitu RM190. Buat pilihan yang bijak

 

Leave a Reply