Kuasa Pemasaran SMS

Pada masa ini ramai usahawan yang bergantung kepada platform pengiklanan seperti fbads, instagram, email, tv , radio dan surat khabar. Pernah anda terfikir untuk menggunakan satu platform yang sangat effektif tapi amat jarang digunakan oleh usahawan, ia adalah pesanan ringkas atau pemasaran SMS.

Kenapa SMS ?

Apa kelebihan pemasaran SMS ?
Di sini saya akan terangkan kepada anda beberapa point penting  supaya anda tersedar dari tidur dan tahu kuasa pemasaran sms.

 

Kelebihan SMS yang anda perlu tahu

  1. Responsif

Fakta menunjukkan 97% penerima SMS akan membaca SMS dalam tempoh 15 minit dari mula ia diterima. Manakala seramai 75% penerima akan membalas SMS dalam masa sejam dan dihantarkan ke pengirim. Dari jumlah itu, 5% akan menghubungi semula melalui telefon.

 

  1. Meluas

Fakta mendapati penggunaan telefon bimbit adalah 37 juta unit berbanding jumlah 28 juta rakyat Malaysia. Sekurang-kurangnya seorang akan memiliki telefon bimbit, manakala selebihnya mempunyai lebih dari 1 telefon bimbit.

 

  1. Murah

SMS amat mudah dijalankan kerana faktornya yang amat murah. Sekarang ini, manusia lebih gemar menghantar SMS, berbanding menelefon disebabkan kosnya yang amat rendah. Oleh itu, catatan menunjukkan SMS telah mencatatkan penggunaan tertinggi iaitu 9.5 bilion setahun. Dengan kadar yang sangat tinggi, ia membuka lebih banyak peluang untuk usahawan memanfaatkan SMS sebagai medium pemasaran utama.

 

Setelah anda baca 3 point yang saya terangkan diatas, saya pasti anda ingin menggunakan pemasaran SMS untuk meledakkan lagi jualan. Disini saya ingin tawarkan kepada anda satu software SMS dimana ini akan membantu anda dalam membuat pemasaran SMS dengan teratur dan lancar.

Software ini dinamakan Automasi SMS.

Software Automasi SMS mempunyai kelebihan dan fungsinya yang tersendiri.

 

8 Kelebihan Aplikasi Automasi SMS

Unlimited Autoreply – Respon sms kepada pelanggan secara automatik dengan pantas tanpa perlu menaip sms satu persatu. Hanya setkan sms, dan automatik sms akan autoreply


Unlimited Keyword
 – Setkan seberapa banyak keyword yang anda mahu. App ini akan detected semua keyword tersebut dan menghantar sms yang bersesuaian.


Capture Database
– Tangkap dan simpan semua database prospek anda secara automatik ke dalam list anda. Dan save semua data prospek anda dengan selamat dan efektif


Unlimited Bulk SMS Blasting 
– Pening bagaimana nak hantar ribuan sms pukal? Jangan risau, ianya hanya semudah 1 klik saja! Sangat Mudah..


Unlimited Automatik Follow Up 
– Antara fungsi hebat yang tidak terdapat dalam pasaran. Setkan sms follow up anda, dan prospek anda akan menerima sms follow up automatik!


Pengurusan Database  
– Uruskan ribuan database anda dengan mudah dah efektif. Nak add, delete, import, export, jumlah sms dihantar dan diterima dan sebagainya!


Intergrasi Dengan Pemasaran Email  
– Satu lagi platform pemasaran yang efektif. Anda boleh hantar sms dan email dalam masa yang sama dengan platform power ini…


Sangat Fleksibel  
– Sangat mesra alam, boleh diguna untuk apa jua medium pemasaran. Facebook, Instagram, Facebook Ads, Website, Whatapp, Telegram semuanya boleh!

 

Nak tahu lebih lagi mengenai pemasaran SMS ?

Pergi ke Automasi SMS   

 

 

 

Leave a Reply